2012 Világvége?

Rögtön válaszolok a címre: az én véleményem szerint nem lesz világvége, viszont rengeteg nehézség vár ránk továbbra is. Magyarországon különösen érdekes a helyzet, hiszen az új magyar alkotmány január elseje nulla órától életbe lép. Ennek az alkotmánynak a horoszkópja bizonyos értelemben jelzi az első év történéseit, kinagyítva.
A világ szempontjából a mi alkotmányunk, illetve annak életbelépése kevésbé jelentős, de igencsak jelentős a most már évek óta tartó és továbbra is nagyon erős alapkonstelláció, vagy más néven alap bolygóhelyzet, az Uránusznak és a Plútónak egymással képzett derékszöge a Kosban és a Bakban. Plútó, Hádész a görög mitológiában, az alvilág ura, Uránusz pedig Gaianak, a földanyának a férje, aki Szaturnusz sarlója által elvesztette férfiasságát. Nos ennyit a mitológiáról. Plútó az átalakulás bolygója, az Uránusz pedig a váratlan, kiszámíthatatlan történések szimbóluma. A két égitest jelentőségét elsősorban azért érdemes kiemelni, mert több mint 6 éven keresztül voltak hasonló fényszögkapcsolatban az 1929 és 1935 közötti világválságban. Azt hiszem, elérkezett a világ ahhoz a pillanathoz, amikor szembe kell nézzen azzal a ténnyel, hogy a fogyasztói társadalom filozófiája meghalt. Nem hinném, hogy most azt kellene részleteznem, amit minden kedves olvasó kívülről fúj: a globalizáció problémái, az éghajlati változások, a Föld ásványkincseinek kritikus csökkenése, mindent elönt a szemét, a környezeti ártalmak elképesztőek, a Föld népessége hihetetlen méretekben nő, stb.
Kritikus helyzet van és ebben a kritikus helyzetben mindenkinek meg kell találnia a saját küldetését a földi életében, és meg kell találnia a saját életstratégiáit, amelyek elhozhatják globálisan a megoldást. Mindenesetre másképp, mint eddig. Többek között erről szólnak majd a Futótűz első összejövetelének előadásai. Helyszín: Békásmegyer Hatvany Lajos u.7 Találkozásunk ideje: 2012 Október 6-án 9.30-as kezdési időpont

Ha kedveled a munkásságomat, kérlek támogass a Patreon weboldalon!
Become a patron at Patreon!

3 thoughts on “2012 Világvége?

Vélemény, hozzászólás?