Asztrológia és a rák betegség lélektana

Itt az ideje, hogy bővebben kifejtsük a rák lelki hátterét és asztrológiai összefüggéseit. A rák korunk „rákfenéje”. Az egyik olyan betegség, amelyben ma a legtöbb ember meghal, ezért szeretnék ennél a témánál elidőzni. A rák kifejezés az indoeurópai nyelvcsaládoknál is kapcsolatban van a rák nevezetű állatövi jellel, illetve a rákkal mint állattal. (Cancer-Rák = cancer-rák). Azt, hogy annak idején, amikor ezt a betegséget elnevezték, milyen szempontok alapján tették, nem tudom, de az egészen biztos, hogy nincsenek véletlenek. A Szentírás szerint Isten azt mondja Ádámnak: „Adj nevet a dolgoknak!”, és furcsa módon a dolgok úgy kezdenek el működni, ahogy elnevezzük őket. Ha én mint asztrológus, elkezdek gondolkodni a rák szó etimológiáján, mindenképpen az állatövi jel jut az eszembe. Félreértés ne essék, rengeteg rákos horoszkópot láttam már, úgyhogy szeretném gyorsan kijelenteni, mind a 12 állatövi jel szülöttei között találunk rákbetegeket, tehát ez nem azt jelenti, hogy a Rák jelű emberek hajlamosabbak a rákbetegségre. Sokkal inkább a betegség összefüggéseit érthetjük meg a Rák jel által.
A Rák típusú ember gondolkodásában erősen kötődik a múlthoz, rendkívül érzékeny, labilis lelki alkatú személy. Ha lehetséges kerüli a konfliktust s inkább mondhatni bátortalannak, mint bátornak. Ha sarokba szorítják, inkább új kiutat keres, mint hogy szembeszálljon. Gyakran évekig, évtizedekig gyüjti a fájdalmait, s inkább nem beszél vissza, csak ne legyen konfliktus. Tűrőképessége, szolgálatkészsége nem azt jelenti, hogy könnyen elfelejtené az elmúlt évek, évtizedek sérelmeit. Az itt leírt jellemzés a legtöbb alapfokú asztrológiai műben elolvasható. Állítsuk párhuzamba a rákos beteg lelki alkatával. A rákos beteg alapvetően jó embernek mondható. Legalábbis mindent igyekszik elkövetni azért, hogy a külvilág jónak lássa, szerethetőnek, elfogadhatónak. Szolgálatkészségét olyan szintre képes fejleszteni, hogy maga a megtestesült önfeláldozás. Ezzel a viselkedésével elnyomja alapkarakterének gyakran nagyon fontos önérvényesítő jellegét. A Rák jel eredetileg kardinális, tehát célratörő. Ez az önfeláldozó viselkedési attitűd háttérbe szorítja az önmegvalósító törekvéseket és ebből az következik, hogy sokszor éveken keresztül az egyén vágyai, akaratai nem teljesülnek. Olykor kimondottan, olykor kimondatlanul áldozatnak éli meg magát, azzal a szlogennel: „-Legyen úgy, ahogy te akarod, nekem nem számít, én kibírom.” Ilyen és ehhez hasonló mondatok hagyják el ajkát, mialatt a lelke mélyén berzenkedik, s a természetes lázadási képességét elnyomja. Isten őrizz lázadni, hiszen akkor nem fognak szeretni – gondolja – elítélik az emberek a viselkedésemet, s olyan helyzetekbe kerülhetek, ami egyenlő a létbizonytalansággal. Ezért az ilyen típusú ember nem szól a családban, nem beszél vissza a munkahelyén, engedelmeskedik a szülők elvárásának még akkor is ha már 50 éves. Gyakran önbizalomhiányos, s ebből adódóan eleve úgy gondolja, hogy neki úgy sem sikerülhet. Kifelé mindig félénken és visszahúzódóan reagál az élet kihívásaira, s elfojtja a természetes lázadását, elégedetlenségét. Ez a jellemzés tökéletesen illik egy ma diagnosztizált bármilyen rákbeteg emberre.

Ha kedveled a munkásságomat, kérlek támogass a Patreon weboldalon!
Become a patron at Patreon!

7 thoughts on “Asztrológia és a rák betegség lélektana

  1. Az elnevezés utalhat arra, hogy a rák, mint állat, a vizeket tisztítja, a Rák jegyueknek pedig – és a rákos betegeknek is – az „érzekmi vizeiket” kell megtisztítaniuk a negatív gondolatoktól/meggyozodésektol és érzésektol.

Vélemény, hozzászólás?