A Nyilas a hit jele

Nyilas az Állatöv kilencedik jele, a változó kereszthez és a Tűz elemhez tartozik és uralkodója a Jupiter. A Nyilas a hit jele. A hit fölötte áll a hétköznapi értelemben vett tudásnak. Azt hiszem nincs ember a világon, aki ne kérdezte volna meg magától: ki vagyok én, hogyan jöttem létre, mi lesz velem, ha meghaltam? A tudomány jelenlegi válasza kicsit karikírozva így hangzik: anyád és apád szerelembe estek és nemzésük következménye vagy, gyerekkorodban tudatosodtál, értelmes emberré váltás és majd a halál után tudatod és tested elbomlik. Ez a válasz nem idősebb kb. háromszáz évnél. Előtte az emberek egész másként gondolkodtak. Ma ezt a tudomány a vallás tárgykörébe helyezi. Tovább él-e a tudat, független a testtől, van Isten? Számtalan kérdés, amelyre a válasz egy lehet: hiszünk benne, vagy nem? Egyesek a hitet menekülésként értelmezik, egy biztos, megállapíthatjuk, hogy amióta történelme van az emberiségnek, az emberek mindig kerestek egy magasabb rendű erőt, amiben hinni lehetett. Ha egy kicsit hétköznapibb értelemben gondolkodunk a hitről, akkor nagyon leegyszerűsítve még abban is hinnünk kell, hogy fel tudunk-e kelni az ágyból, hogy be tudunk-e menni a munkahelyünkre, megtudunk-e főzni egy ebédet, stb.

A Nyilassal szemben lévő jel az Ikrek, amelynek a legfontosabb jelentése épp a hittel ellentétes. Az Ikrek az értelem jele, uralkodója a Merkúr. Itt is meg kell találnunk az egyensúlyt. Az ember értelmes lény (Homo sapiens) tehát szüksége van egy intellektuális bizonyosságra, de ugyanakkor az ember spirituális lény is és ahol a tudás véget ér, ott kezdődik a hit. A Nyilas egyik fontos testi területe a csípő. A csípőterület fogja össze a gerincet és ízesíti a két combcsonton keresztül a lábakat. Tartásunknak, stabilitásunknak lényege összetevője. Nem véletlen, hogy különösen idős korban szokott előfordulni a combnyak-törés. Amíg fiatalok vagyunk, hiszünk az életben, de ahogy közeledünk a halálhoz, elbizonytalanodhatunk. Valójában itt vizsgázik igazán a hitünk. Egy egyszerű biológiai képződményként éljük meg magunkat, aki a véletlen játéka folytán leélt hetven évet, vagy Isten részeiként testet öltöttünk, hogy beteljesítsünk egy küldetést. Igen, ebben hinni kell! Ha nem tudunk, az a sötétséget, a halál sötétségét és annak ijesztő voltát vetíti elénk.

A Nyilas feladata, hogy hitetlen Tamásból hívő Tamás legyen, vagyis Ikrekből Nyilas. Továbbra is szeretnélek emlékeztetni Kedves Olvasó, hogy mindkettő bennünk van. A hit szenvedélyes is, a Nyilas a Tűz elem alá tartozik. Hinni csak szenvedéllyel lehet, a hit azt jelenti, hogy valami mellé letettük a voksunkat. Ezért mondja Jézus, hogy „a langyosakat kiköpi a szájából az Úr”. A Nyilas kettős jel, hasonlóan az Ikrekhez és ezért feladata is kettős. Nem elég, hogy a saját hitét felépítse, ha idáig eljutotta, tovább kell adnia, viszont vigyáznia kell arra, hogy ne váljon hamis prófétává. A hamis prófétaság nem csak abból áll, hogy valaki hazudik, hanem abból is, hogy hiteltelen életet él. Spirituális értelemben, mint minden tüzes jelnél így a Nyilasnál is a legfontosabb a szeretet kiárasztása. A szeretet bennünk testesül meg, nem elég hirdetni, át kell élni és meg kell tapasztalni a szeretettel való azonosságot.

Ha kedveled a munkásságomat, kérlek támogass a Patreon weboldalon!
Become a patron at Patreon!

Vélemény, hozzászólás?